Wasabi paste og pasta

Wasabi, som også kaldes ’japansk peberrod’, er et uundværligt tilbehør til din sushi. Men wasabi er også ideel at bruge til at krydre kød med og blande i saucer og dip. Mulighederne er mange.

Læs hele beskrivelsen af wasabi paste ⬇

Hvad er wasabi
Wasabi fremstilles af jordstænglen fra Wasabia Japonica planten. Wasabi er kendt for at have en varm og brændende smag, som for nogle kan rive lidt i næsen, men samtidig har den en yderst god smag. Smagen kan bedst beskrives som stærk sennep. Er du til stærk mad, er wasabi derfor et perfekt tilbehør. Wasabi har sin oprindelse i Japan, og blev første gang opdaget ved bjergene. Dengang gik planten under navnet ’yama’, som netop betyder bjerge. Hvorfor planten senere blev kaldt ’wasabi’ vides ikke helt, men gamle fortællinger siger, at det kommer af ordet ’Sawa-aoi’, som henviser til de vilde planter, der vokser ved bjergfloderne. Sawa-aoi blev senere forkortet til ’wasahi’, og blev sidst til ’wasabi’.

Wasabi er et velsmagende krydderi. Selvom vi uden for Asien, bedst kender wasabien som tilbehør til vores rå fisk, så er det helt normalt i Japan at bruge den i alle slags retter.

Hos Pandasia.dk kan du finde et stort udvalg af forskellige typer wasabi. Du kan både få wasabi sauce, i pulverform og som paste. Udforsk det asiatiske køkken med wasabiens mange anvendelsesmuligheder, og du vil finde ud af at den stærke rod, kan bruges til mange forskellige typer retter.

Sådan kan wasabi bruges:
Wasabi dip
Lav en lækker og spicy cremet dip. Mix creme fraiche, limesaft og lidt salt og peber sammen med wasabi paste. Rør godt rundt og smag til. Dippen kan fx bruges til dyppelse, oven på salater, eller til grøntsagsstænger.

Wasabi sauce
Denne krydret og delikate sauce, går godt sammen med fisk.
Du skal bruge madlavningsfløde, 1 grøntsagsbouillon terning og wasabi.paste. Kog fløden og bouillonterningen op og smag til med wasabipastaen.

Wasabi vinaigrette
En anderledes, men lækker vinaigrette til din salat. Du skal bruge 2 spsk æblecidereddike, 2 spsk madolie, 1,5 spsk wasabipaste og lidt salt og peber. Bland det hele sammen og smag til med wasabi og salt og peber. Tilsæt gerne lidt wasabi paste ad gangen, så du ikke kommer til at skrue for højt op for styrken.
Hæld din dressing ud over din yndlings salat.

Se mindre

Wasabi paste og pasta

Viser alle 7 resultater