🕒 Samlet tid: 75 minutter. | Arbejdstid: 75 min. | Køkken: Thailand
Chicken Satay også kaldt for kylling satay – den nemme version. Et lille life hack i en travl hverdag, hvor man altså gerne vil have lækker mad!
I kender måske allerede de famøse grillspyd og den tilhørende peanutsauce. Og hvis ikke, så er det på tide. Chicken Satay er en klassisk street food spise i flere asiatiske lande. Det er ikke uden grund. Krydderierne til Chicken Satay er aromatiske og fylder ethvert køkken med den dejligste duft. Og så er der ingen tvivl om, at det smager lige så godt, som det dufter – hvis ikke bedre.
Og nu til life hacket! Chicken Satay kan laves super nemt. På vores shop har vi nemlig en krydderiblanding, som gør det til en leg. Man skal blot tilføje den ene pakke til kødet, og den anden pakke varmes op med kokosmælk og lidt olie. Derefter steges de saftige spyd på en pande og serveres med ris, nudler eller en salat.
Super nemt og aldeles lige til at overkomme på en travl hverdag!
Ingredienser (2 personer)
Marinade til kød: |
||
4-500 g. | udbenet kyllingelår (kan købes udbenet som “lårfilet”) | |
– | Seasoning Mix “Pakke A” | |
60 ml. | kokosmælk |
Sauce: |
||
Satay Seasoning Mix “Pakke B” | ||
180 ml. | kokosmælk | |
3 spsk. | neutral olie, fx. solsikke- eller rapseolie |
Grønt tilbehør |
||
1 | hjertesalat | |
½ | agurk, i skiver | |
½ | rødt løg, i skiver |
Fremgangsmåde:
• Skær kødet i mundrette bidder og mariner det med krydderipakken og kokosmælken i 1 time i køleskabet.• Sæt kødet på grillspyddene.
• Varm en stor pande op med lidt olie og steg spyddene gyldne. De må gerne få lidt farve, så det minder om en tur på en rigtig grill.
• Imens koges ingredienser til saucen godt op i en lille gryde.
• Anret saucen i små skåle og server retten med grønt tilbehør og ris eller risnudler.